Tandarts Rita Tutelaars

Tandarts Rita Tutelaarsss

Tandarts R. Tutelaars studeerde af als tandarts aan de Vrije Universiteit van Brussel in 1983. Zij vestigde zich in Antwerpen en begon een privťpraktijk in Antwerpen-Noord, eerst in de Sint-Gummarusstraat en vanaf 2001 op Sint-Jansplein, “Medische Praktijk op het Plein”.

In deze praktijk kan u terecht voor verschillende behandelingen, waaronder algemene conserverende tandheelkunde, behandeling van cariŽs, tandinfecties, gebitsprothesen, kroon- en brugwerk, plaatsen van implantaten en ook esthetische behandelingen zoals bleaching (witter maken van de tanden) en veneers (afdekken van de tanden met schildjes om het uitzicht te veranderen).

Naast algemeen tandarts in de privťpraktijk is zij ook parttime werkzaam als gerodont (tandheelkunde voor ouderen) in rust- en verzorgingstehuizen van het Zorgbedrijf Antwerpen (vroegere O.C.M.W.).

Tenslotte is mevrouw Tutelaars reeds verschillende jaren actief in een project dat tracht de armste bevolking van Cambodja te voorzien van de meest noodzakelijke medische zorgen. Hiervoor richtte zij, samen met enkele geneesheren, collega tandartsen en een aantal verpleegkundigen, een medische hulppost op in het arme zuiden van Cambodja. In dit centrum verleent zij met haar collega’s op regelmatige basis medische zorgen en geeft zij een basisopleiding dagelijkse hygiŽne en gezondheidsmaatregelen aan de lokale bevolking.

Voor meer informatie, bezoek de website www.proavalanche.org.†