Dr. Dominique Verhulst

Dokter Dominique Verhulst

Dokter D. Verhulst promoveerde als arts aan de Universiteit van Antwerpen (het toenmalige U.I.A.) in 1984. Na het volbrengen van zijn militaire dienst, werd hij vervolgens opgeleid tot Specialist in de Orthopedie en Traumatologie gedurende zes jaar, eerst in het Stuivenbergziekenhuis en het Universitaire Ziekenhuis te Antwerpen en vervolgens in het Universitair Ziekenhuis te Gent.

Na deze opleiding volgde hij een specialisatie in de wervelkolomchirurgie in het “Cleveland Spine and Arthritis Centre” in Cleveland, Ohio in de Verenigde Staten bij Prof. Dr. A. Steffee en in het “Centre Hospitalière de la Pitié” in Nice, Frankrijk bij Prof. Dr. C. Argenson.

Hij kreeg ook een opleiding tot Gerechtsdeskundige aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Gent.

Vanaf 1992 vestigde hij zich in Antwerpen, verbonden aan het toenmalige Stuivenbergziekenhuis (tegenwoordig onderdeel van de ZNA-groep) en begon een privépraktijk in Antwerpen-Noord, momenteel “Medische Praktijk op het Plein”.

Naast algemene orthopedie en traumatologie is hij vooral gespecialiseerd in de behandeling van medische problemen van de wervelkolom. Dit betekent zowel de niet-chirurgische als chirurgische behandeling van wervelzuilproblemen zoals rugpijn, nekpijn, klachten ten gevolge van geknelde zenuwen in de wervelzuil door verschillende oorzaken (b.v. arthrose, verouderingsverschijnselen, discushernia, ongevallen, tumoren, etc. …).

Binnen het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is hij momenteel Medisch Diensthoofd Orthopedie/Traumatologie van ZNA Campus Stuivenberg en Campus Sint-Erasmus (cfr. www.zna.be) .

Naast zijn klinische activiteit is Dokter Verhulst ook Gerechtsdeskundige en Specialist in de Verzekeringsgeneeskunde en de bepaling van Menselijke Schade. In deze hoedanigheid werkt hij sinds 1996 in opdracht van de Politierechtbank van Antwerpen.

Dokter Verhulst is momenteel ondervoorzitter van de Belgian Spine Society (B.S.S.), lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie (B.V.O.T.), stichtend lid en bestuurslid van de Belgian Orthopaedic Trauma Association (B.O.T.A.) en tenslotte lid van de vereniging Evaluatoren Menselijke Schade Antwerpen (E.M.S.A.).